Australische man betaalt 1,4 miljoen euro te veel aan provider

Toen een Australische jongeman zijn telecomfactuur van 145 euro wou betalen, werd door de provider iets meer dan verwacht aangerekend. De klant kon zelfs geen taxirit meer betalen.
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

Het slachtoffer Calum Mawson belde meteen naar Telstra, de telecomprovider, om zijn onrust te uiten. Er bleek namelijk meer dan 1,4 miljoen euro van zijn rekening te zijn verdwenen. De klantendienst van Telstra stelde Mawson gerust en drie dagen later werd het foutje rechtgezet.

De provider meldt dat de man het verkeerde bedrag intikte bij de online betaling, wat door Mawson wordt ontkend. Ook zegt Telstra dat je steeds goed moet opletten wanneer je het bedrag ingeeft.

De 22-jarige Mawson is niet te spreken over het voorval en overweegt om van telecommaatschappij te veranderen. De man moet overigens nog steeds 225 euro ontvangen van Telstra. De laatste twee maanden kampte de telecomprovider ook al met enkele netwerkstoringen. Het bedrijf kondigt aan 32 miljoen euro te investeren om de gebrekkige dienstverlening te verbeteren.

Foto Facebook