Australische imams willen islamitisch alternatief voor 'Peppa Pig'

Islamitische leiders in Australië willen een alternatief voor de populaire kinderreeks ‘Peppa Pig'. Het nieuwe halal kinderprogramma ‘Barakah Hills' zou zich afspelen in een stad waar overwegend moslims wonen.
door
Ruth
Leestijd 2 min.

‘Peppa Pig' is een populair Brits kinderprogramma dat in 180 landen wordt uitgezonden. Alles draait rond de activiteiten van Peppa de big, haar jongere broer George en hun familie.

The Australian National Imams Council (ANIC) moedigt ouders nu aan om geld te storten voor een tv-show die de islamatische waarden ondersteunt. ‘Barakah Hills' zou een halal tekenfilm moeten worden die een alternatief is voor ‘Peppa Pig'.

"Het hoofddoel van het programma is kinderen te tonen wat een praktiserende moslim en een goede burger doet in zijn gemeenschap", zegt producent One4Kids op BBC News. Het productiehuis maakt kinderprogramma's met islamitische thema's.  Eerdere tekenfilms focusten op het gebed, de verhalen van de profeet, de ramadan en het leren van Arabisch.

"Het is onze verantwoordelijkheid om onze kinderen een alternatief aan te bieden op televisie.", aldus Sjeik Shady Alsuleiman, die aan het hoofd van ANIC staat.

 

Subhi Alshaik, producer bij One4Kids, zegt dat hij wel houdt van ‘Peppa Pig', maar dat er "blijkbaar boodschappen inzitten die van kinderen vervelende ettertjes maken". "Zoals veel mensen, ben ik een fan van 'Peppa Pig', maar wij dachten: misschien moeten we een alternatief maken dat over het dagelijkse leven gaat? Waarom niet een programma dat lijkt op ‘Peppa Pig'?"

2,2% van de Australische bevolking is moslim. 61,1% noemt zichzelf christen.