Australische familie verkoopt de grootste lap grond ter wereld

Australische familie verkoopt de grootste lap grond ter wereld

Een Australisch veebedrijf is van plan om een het grootste stuk grond ter wereld te verkopen. Het gaat om verschillende lappen land die samen meer dan 75% van het oppervlak van België vormen.

Mensen die de lap grond van 23000 vierkante kilometer willen kopen, zullen een week moeten rondvliegen in een vliegtuig om het hele goed te kunnen bekijken.

Ongeveer 30 bieders waaronder andere boerenfamilies, lokale en buitenlandse investeerders en vleesbedrijven, zijn geïnteresseerd in de grond, waarop ook een verzameling veehouderijen staan in het zuiden van Australië. De potentiële kopers zijn afkomstig uit de hele wereld en zullen een flink bedrag moeten neertellen om eigenaar van de grond te worden. De familie Kidman, de achtste grootste grondbezitter ter wereld, verkoopt de grond namelijk niet voor een prikje. Ze vragen 325 miljoen dollar.

S. Kidman en Co produceert 1.3% van alle Australische rundvlees waarvan het meeste geëxporteerd wordt naar Azië. Rundvlees is bij de enorme middenklasse in China erg populair waardoor de Australische boeren een grote afzetmarkt hebben.