Australisch dorp snakt naar een kapper

Australisch dorp snakt naar een kapper

Andrew Martin, de burgemeester van Blackall in de Australische deelstaat Queensland, merkte onlangs op dat niemand in zijn stadje haar kan knippen. De man is zelf geen regelmatige klanten bij kapperszaken, dus het tekort ging lange tijd aan hem voorbij. Eenmaal het gebrek duidelijk werd voor de burgervader, besloot hij er wat aan te doen. Hij ontdekte immers dat de inwoners maar liefst 100 kilometer moeten rijden om de dichtstbijzijnde coiffeur te bezoeken.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=264525803913431&id=100010680403213

Via Facebook lanceerde hij een oproep aan hairstylisten om naar Blackall te verhuizen. De burgemeester belooft een goed klimaat, prima scholen, genoeg kwalitatieve huizen en fantastische mensen. Het duurde niet lang voordat openbare omroep ABC zijn oproep oppikte.

"Het is ongewoon dat een man met maar drie haren op zijn hoofd iets weet van kapperszaken, maar ik merkte onlangs dat er in Blackall geen friseurs zijn. Dat is toch buitengewoon. Het is een essentiële dienst en het verbaast met dat er geen kapper aanwezig is in onze gemeenschap", aldus Martin aan ABC. "Het is een gouden kans om een zaak te starten in Blackall", vervolgde de burgemeester. Blijkbaar is er veel belangstelling voor zijn oproep, maar zijn er nog geen concrete kandidaten.

Foto Pixabay