Australian Open: Wickmayer heeft "eerste stap genomen"

Australian Open: Wickmayer heeft "eerste stap genomen"

"De eerste stap is genomen", zei Yanina Wickmayer (WTA 117), nadat ze zich had geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van de Australian Open. "Ik hoop dat er nog zullen volgen." Op tennisbaan 15, naast de tramrails naar het stadscentrum van Melbourne, versloeg de Antwerpse van 28 jaar de Zwitserse Jil Teichmann (WTA 141) in twee sets: 6-4 en 7-6 (7/5). De wedstrijd duurde 1 uur en 28 minuten. "Het was geen makkelijke wedstrijd", zei Wickmayer. "Iedereen zet door in de kwalificaties en je krijgt heel weinig cadeaus. Je moet voor ieder punt vechten. Maar in zijn geheel vind ik dat ik me agressief getoond heb met een grote drang om te winnen. De tweede set was een beetje moeilijk, want de zon stond anders en dat hinderde me bij mijn service. Ik kon niet meer zoveel druk zetten. Maar op de belangrijke momenten heb ik present getekend."

Het is de tweede keer sinds de Autralian Open van 2010 dat Wickmayer zich via de kwalificaties moet plaatsen voor de hoofdtabel van een Grand Slam-toernooi. Maar ondanks de tegenspoed wil ze de moed niet verliezen.

"Ik ga daar niet over liegen. Er zijn aangenamere dingen dan je opnieuw te moeten plaatsen via de kwalificaties, maar ik probeer de zaken positief te benaderen. Het is een nieuw jaar. Ik heb vorig jaar vrij veel tegenslag gehad en nu vertrek ik weer van een wit blad. Het was mijn eerste wedstrijd van het seizoen en dit is bonus. Zo win je ook WTA-punten. Ik ben er dus niet voor niets. En elke gewonnen match geeft zelfvertrouwen. Ik ben blij hier te zijn en wil ervoor vechten", zei Wickmayer.

Morgen neemt ze het op tegen de 19-jarige Australische Priscilla Hon (WTA 211).

bron: Belga