Australian Open - David Goffin naar achtste finales na "bijna perfecte wedstrijd" tegen Karlovic

Australian Open - David Goffin naar achtste finales na "bijna perfecte wedstrijd" tegen Karlovic

David Goffin (ATP 11) plaatste zich zaterdag voor het tweede jaar op rij voor de achtste finales op de Australian Open. De Belgische nummer een rekende in de Hisense Arena in drie sets vlot af met het Kroatische opslagkanon Ivo Karlovic (ATP 21): 6-3, 6-2 en 6-4. "Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik de score zag", bekende Goffin na de wedstrijd. "Ik heb een bijna perfecte wedstrijd gespeeld tegen een tegenstander met een dodelijke opslag." "Ik had nochtans een lange wedstrijd verwacht en ik was dan ook klaar om tot middernacht te knokken, moest dat nodig zijn", lachte de 26-jarige Luikenaar. "Alles lukte vandaag. Mijn returns zaten goed, ik speelde solide, agressief en opportunistisch. Ik wist dat ik voldoende in huis had om Karlovic te kloppen, maar niet dat het zo vlot in drie sets zou gaan. Ik ben hier dus erg gelukkig mee."

Een stek bij de laatste zestien is een evenaring van zijn beste prestatie Down Under. Vorig jaar ging Goffin er in Melbourne in de achtste finales uit tegen Roger Federer, dit jaar is de net iets hoger geplaatste Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 8) de tegenstander. Die won van de Fransman Benoît Paire (ATP 47) in vier sets: 6-1, 4-6, 6-4 en 6-4. "Ik ken hem goed, want we trainen vaak samen, ook al hebben we een totaal verschillende speelstijl. Vorig jaar klopte ik hem hier nog na een superwedstrijd en op Roland Garros was hij de beste", besloot Goffin. In de onderlinge confrontaties staat het overigens 4-3 in het voordeel van de Luikenaar.

Ook Goffins coach Thierry Van Cleemput had zich niet aan zo'n vlotte zege verwacht. "Ik ben dan ook heel tevreden met de manier waarop alles verlopen is", vertelde hij na de wedstrijd in Melbourne. "Nu volgt er een match tegen Thiem en dat is altijd moeilijk. Veel zal afhangen van de vorm van de dag. Thiem is een grote belofte in de tenniswereld."

bron: Belga