Australian Open - Bemelmans in laatste kwalificatieronde in Melbourne

Ruben Bemelmans (ATP119) heeft zich zaterdag geplaatst voor de derde en laatste kwalificatieronde van de Australian Open. Al ging dat niet makkelijk: door de slechte weersomstandigheden moest de wedstrijd gedurende twee dagen gespeeld worden, en Bemelmans had drie matchballen nodig. Op tennisbaan 22 won de Limburger van 29 jaar van de Kroaat Viktor Galovic (ATP 181): het werd 5-7, 6-3 en 7-5. "Het was niet evident, maar ik was mentaal sterk", zei Bemelmans. "Vooral gisteren, toen het niet stopte met regenen, was het pijnlijk. De organisatie zei ons telkens dat we weer konden spelen binnen een half uur, maar het kwam er maar niet van. Ik denk dat ik er toch goed mee ben omgegaan. Vandaag wist ik dat ik er onmiddellijk moest staan, want het kon op een paar punten aankomen. Maar na mijn twee matchballen op 5-4 bleef ik kalm en geconcentreerd. Ik sloeg zeer goed op en greep mijn derde kans."

Bemelmans is nog één overwinning verwijderd van een derde deelname aan de Australian Open. Zondag, op zijn dertigste verjaardag, speelt de linkshandige uit Genk tegen Koreaan Duckhee Lee (ATP 195), de 19-jarige winnaar van een thriller van 3 uur en 3 minuten tegen de Canadees Frank Dancevic (ATP 364).

"Duckhee Lee, dat is een Aziatische machine. Hij is zeer sterk zowel links- als rechtshandig, backhand als forehand. Hij is ook zeer vlug. Ik weet dat ik veel zal moeten variëren en het ritme veranderen, om hem te destabiliseren. Ik toonde een goede mentaliteit sinds het begin van de kwalificaties en ik ga alles geven om mezelf een mooi cadeau te bezorgen", zei Bemelmans.

bron: Belga