Australian Open - Andreas Seppi stunt tegen Kyrgios en treft nu Steve Darcis

Australian Open - Andreas Seppi stunt tegen Kyrgios en treft nu Steve Darcis

Niet Nick Kyrgios (ATP 13), maar wel Andreas Seppi (ATP 89) wordt de opponent van Steve Darcis (ATP 71) in de derde ronde van de Australian Open. De Italiaan zorgde in zijn tweederondepartij in Melbourne voor een verrassing van formaat door de als veertiende geplaatste Australische thuisfavoriet na een zware vijfsetter uit het toernooi te kegelen. Pas na drie uur en acht minuten haalde Seppi het met 1-6, 6-7 (1/7), 6-4, 6-2 en 10-8, in de slotset liet Kyrgios een matchbal onbenut. Lange tijd leek er voor bad boy Kyrgios geen vuiltje aan de lucht. Hij won de eerste twee sets en stond al met één been in de derde ronde. Seppi knokte zich echter terug in de partij, trok sets drie en vier naar zich toe en zo moest een vijfde manche voor de beslissing zorgen. Daarin kregen beide spelers meermaals de kans om het pleit te beslechten, Kyrgios miste zelfs een matchbal. Seppi bleef wel koel en zorgde voor een stunt.

Eerder stoomde Darcis voor de eerste keer in zijn carrière door naar de derde ronde Down Under. De 32-jarige Luikenaar klopte in de tweede ronde de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 54) in vier sets, na 2 uur en 32 minuten stonden de 6-3, 6-3, 2-6 en 6-4 setstanden op de tabellen. Nu mag de Belgische nummer twee de baan op tegen leeftijdsgenoot Seppi, het wordt hun allereerste onderlinge confrontatie op het ATP-circuit.

Morgen komt er met David Goffin (ATP 11) nog een tweede Belgische man in actie in de tweede ronde, het elfde reekshoofd ontmoet de Tsjechische veteraan Radek Stepanek (ATP 102).

bron: Belga