Augustus volgt voorlopig voorbeeld van exotisch warme julimaand

Augustus volgt voorlopig voorbeeld van exotisch warme julimaand

Aan de zinderende hitte lijkt ook begin augustus geen einde te komen. De exotische temperaturen houden nog zeker tot 8 augustus aan. De komende dagen blijven namelijk zonnig en warm, tot 33 graden morgen en vrijdag zelfs tot 35 graden. Het weekend blijft zonovergoten al duikt het kwik zondag tijdelijk even onder de 30 graden, zo meldt het KMI. Tijdelijk, want op dinsdag en woensdag voelt ons land opnieuw aan als een bakoven. Deze namiddag schommelen de maxima tussen 23 en 31 graden. Komende nacht wordt vrijwel helder met minima tussen 13 en 18 graden. Morgen nog steeds droog, zonnig en warm. In de namiddag kunnen zich enkele onschuldige stapelwolken vormen. De maxima liggen tussen 24 graden vlak aan zee en 33 graden in de Kempen. De wind is zwak tot matig uit noord. In de nacht naar vrijdag is het overal helder. Het blijft zacht met minima tussen 15 en 19 graden. De wind is zwak en komt uit noordoostelijke sector.

Vrijdag valt in herhaling met opnieuw zonnig en zeer warm weer. De maxima liggen rond de 29 graden in de Hoge Venen en 32 à 33 graden in het centrum. In de Kempen klimt het kwik naar 35 graden. De wind is zwak tot matig uit noordoost tot noord. Aan de kust kan de aanlandige wind voor wat verkoeling zorgen, met daar maxima rond 26 graden.

De zon blijft van de partij op zaterdag, met maxima tussen 28 en 31 graden in het binnenland en enkele graden koeler aan zee. De wind waait onveranderd zwak tot matig uit noordoost tot noord. Zondag en maandag opnieuw overwegend zonnig, met af en toe wat meer hoge wolkensluiers. We verliezen enkele graden, maar met maxima rond 27 à 28 graden in het binnenland blijft het zomers warm. Op zondag staat er een meestal matige noorden- tot noordoostenwind. Maandag draait de wind naar oost tot noordoost en wordt meestal zwak.

Dinsdag en woensdag krijgen we een nieuwe opstoot van warmte: de maxima liggen tussen 30 en 34 graden op dinsdag en mogelijk nog één of twee graden meer op woensdag. Tot en met woensdag blijft het droog en wisselend bewolkt, daarna neemt de kans op plaatselijke onweersbuien vanaf de grens met Frankrijk toe.

bron: Belga