Augustus sluit in grandeur

Augustus sluit in grandeur

Vanmiddag blijft het zomeren met veel zon maar ook enkele wolkenvelden. Het wordt warm met temperaturen tussen 22 en 24 graden in de kuststreek en in de Ardennen en van 24 tot 26 graden elders. Morgen schuift er meer bewolking over het land. In de loop van de dag breekt de zon opnieuw door maar het wordt iets minder warm. Vrijdag is het opnieuw zonnig en warm. In het weekend is er meer bewolking, zaterdag blijft het meestal droog maar zondag en maandag krijgen we perioden met regen. Dat meldt het KMI. Het is vanmiddag zomers met veel zon maar ook enkele wolkenvelden. Het wordt warm, tussen 22 en 24 graden in de kuststreek en in de Ardennen en van 24 tot 26 graden elders in het land. De wind draait naar het westen en neemt in de kuststreek en het westen toe tot matig.

Vanavond en in het begin van de nacht blijft het mooi en aangenaam met weinig wolken. In het tweede deel van de nacht wordt het vanaf het westen meer bewolkt en kunnen er in de kuststreek al enkele druppels regen vallen. Hier en daar kan er ook wat nevel of een mistbank opduiken. Minima rond 9 graden in de Hoge Venen, tussen 12 en 15 graden in het midden van het land en rond 16 of 17 graden in de kuststreek. Aan zee staat een zwakke of matige westenwind. In het binnenland wordt de wind zwak en veranderlijk.

Morgen schuift de bewolking verder richting Ardennen en lost geleidelijk verder op. Enkele druppels regen zijn niet uitgesloten maar het blijft overwegend droog. Daarna krijgen we vanaf de kust opnieuw zonnige perioden. Het is iets frisser met maxima van 20 tot 22 graden in de Ardennen en de kuststreek en van 22 tot 24 graden elders. De wind waait zwak of matig uit westelijke richtingen en wordt zwak en veranderlijk op het einde van de dag.

De nacht van morgen op vrijdag is het rustig en weinig bewolkt met hier en daar nevel of mist. De minima liggen rond 10 graden in de Ardennen, 15 of 16 graden aan de kust en tussen 12 en 14 graden elders in het land. Weinig wind.

Vrijdag is het het grootste deel van de dag nog vrij mooi, warm en droog, al wordt de zon gesluierd door hoge wolken. Op het einde van de dag krijgen we vanuit het westen meer bewolking en in de loop van de avond of nacht kan er hier en daar wat lichte neerslag vallen. Zaterdag krijgen we afwisselend perioden met zon en wolkenvelden. Het blijft meestal droog en de temperaturen klimmen opnieuw naar 23 tot 27 graden. In de loop van de avond en nacht wordt de kans op neerslag groter vanaf de kust.

bron: Belga