Audrey Hepburn is de mooiste vrouw aller tijden volgens nieuwe enquête

door
Roald
Leestijd 1 min.

Ze hadden geen botox of Photoshop tot hun beschikking, maar de Hollywood iconen van weleer heersen nog steeds in de ranglijst van de mooiste vrouwen aller tijden. Dat blijkt uit een nieuwe enquête waar Hollywood-ster Audrey Hepburn tot de mooiste vrouw aller tijden werd verkozen.

De legendarische actrice, vooral bekend van haar rol in Breakfast at Tiffany's kreeg serieuze concurrentie van Beyoncé die ondanks dat ze meest gegooglede vrouw van 2014 is, genoegen moest nemen met de vijfde plaats. Plek twee was namelijk voor niemand minder dan Marilyn Monroe. Grace Kelly werd derde in de enquête waaraan meer dan 2000 Britten deelnamen.

Zelfs Scarlett Johansson kon niet concurreren met de grote schoonheden uit de gouden eeuw van Hollywood maar behaalde wel een plaats in de top 5. Kate Moss kreeg slechts twee procent van de stemmen wat haar een achtste plaats opleverde.

Het onderzoek werd uitgevoerd door het vooraanstaande cosmetica en huidverzorgingsmerk Artistry by Amway dat ook peilde naar de opvattingen over schoonheid bij 2000 vrouwen uit het Verenigd Koninkrijk.

68% van de vrouwen zeiden dat zelfvertrouwen de heilige grail van de schoonheid is. 57% beweerde dat verliefdheid de vrouw aantrekkelijker maakt en 38% voelde zich beter over zichzelf wanneer ze hun make-up droegen. Opmerkelijk was dat oudere vrouwen (55+) meer tevreden waren over hun uiterlijk (26%) dan jongere vrouwen tussen de 18 en 24 jaar (22%).