ATP-toppers strijken neer in Antwerpen

ATP-toppers strijken neer in Antwerpen

Als hoogst gerangschikte speler op de hoofdtabel is Goffin het eerste reekshoofd in de Scheldestad. De Luikenaar is daarom vrij in de eerste ronde, net als een aantal andere toppers.

Zo staan er met de Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP 17) en Nick Kyrgios (ATP 20) nog twee spelers uit de top twintig op de deelnemerslijst, tot grote vreugde van tornooidirecteur Andy Hancock. "Het Belgische publiek krijgt enkele geweldige wedstrijden voorgeschoteld", klinkt het. "Ik hoop dat er op hoog niveau gespeeld zal worden en dat de fans voor de nodige sfeer zorgen."

Waterfietsrace

Om het tornooi ludiek te openen, stond gisteren een waterfietsrace tussen België en Frankrijk op het programma. Aan de zijde van zijn Davis Cup-maatje Steve Darcis (ATP 65) nam Goffin het in een mini-race op de Schelde op tegen de Fransen Benoît Paire en Sébastien Grosjean. Het Belgische duo kwam als winnaar uit de bus, al is de echteffconfrontatie pas eind volgende maand in de finale van de Davis Cup.

Volgens Kyrgios maakt België daarin best een kans. "Ze kunnen de titel echt pakken", voorspelt de Australiër. "Goffin is wereldklasse, dat weet iedereen. En Darcis... Zijn bijnaam 'Mister Davis Cup' zegt genoeg. Maar Frankrijk heeft natuurlijk ook veel kwaliteit. Een pronostiek is echt lastig."

"Vol vertrouwen"

Vorig jaar strandde Goffin in de Lotto Arena in de halve finales. Na zijn recente tornooizeges in China en Japan verkeert hij nu in topvorm. "Ik voel me momenteel goed in mijn vel en tennis met vertrouwen", beaamt de Belgische nummer één. "Ik ga mijn uiterste best doen om het tornooi te winnen, maar ik bekijk het wedstrijd per wedstrijd." In de tweede ronde ontmoet Goffin de winnaar van het duel tussen de Duitser Florian Mayer (ATP 66) en de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 79).