ATP München - Chileen Garin verovert eindzege

ATP München - Chileen Garin verovert eindzege

De Chileen Christian Garin (ATP 47) heeft zondag het ATP-toernooi in het Duitse München (gravel/524.340 euro) op zijn naam geschreven. De 22-jarige Garin klopte in de finale de Italiaan Matteo Berrettini (ATP 37) in drie sets: 6-1, 3-6 en 7-6 (7/1). De partij duurde 2 uur en elf minuten.

Berrettini draaide zondag overuren. De Italiaan moest eerst zijn halve finale nog afwerken, die zaterdag wegens het slechte weer niet gespeeld kon worden. Hij haalde het van de Spanjaard Roberto Bautista-Agut (ATP 21), het vierde reekshoofd. Garin versloeg zaterdag de Italiaan Marco Cecchinato (ATP 19), het derde reekshoofd.

In München speelde Garin de derde finale in zijn carrière, tevens de derde dit seizoen. In maart werd hij verliezend finalist in São Paulo, een maand later was zijn eerste ATP-titel een feit met winst in Houston. Berrettini won vorige week in Boedapest zijn eerste ATP-toernooi dit jaar. Vorig jaar pakte hij in Gstaad zijn eerste titel, eveneens op gravel. In Beieren speelde hij zijn derde finale.

bron: Belga