ATP Indian Wells - David Goffin klopt ook Marin Cilic en mag naar halve finales

David Goffin (ATP 18) blijft schitterend presteren op het ATP-tennistoernooi van het Amerikaanse Indian Wells

(hard/6.134.605 dollar). Na zijn glansprestatie van woensdag in de achtste finales tegen 's werelds nummer vier Stan Wawrinka nam de Luikenaar een dag later bij de laatste acht ook de maat van de Kroaat Marin Cilic (ATP 12). Na 1 uur en 37 minuten stonden de 7-6 (7/4) en 6-2 op het scorebord. In de halve finales wacht nu de winnaar van het duel tussen de Canadees Milos Raonic (ATP 14) en de Fransman Gaël Monfils (ATP 16). In een erg gelijkopgaande eerste set ging Goffin bij een 4-4 voorsprong door de opslag van de Kroaat en zo mocht hij ook voor setwinst serveren. Cilic knokte zich echter naar 5-5 en kreeg bij een 5-6 voorsprong zelf vier setpunten. De Belgische nummer één werkte die allemaal weg, sleepte een tiebreak uit de brand en trok die met 7/4 naar zich toe: 7-6 setwinst na 1 uur en 1 minuut.

In set twee liep het vlotter voor Goffin, die Cilic tweemaal brak en de tweede manche met 6-2 naar zich toe trok. Het was de tweede keer op korte tijd dat Goffin de maat kon nemen van de US Open-winnaar van 2014, begin maart won Goffin ook in hun duel in de Davis Cup.

De 25-jarige Luikenaar tennist momenteel op een wolk en had woensdag op het BNP Paribas Open nog voor een stunt gezorgd door Wawrinka in drie sets te verslaan. Hij pakte zo voor het eerst de scalp van een speler uit de top vijf en stootte tevens voor de eerste keer door naar de kwartfinales in Indian Wells.

bron: Belga