ATP Cincinnati - Goffin naar kwartfinales: "Proberen om revanche te nemen tegen Nishioka"

ATP Cincinnati - Goffin naar kwartfinales: "Proberen om revanche te nemen tegen Nishioka"

David Goffin (ATP 19) was een gelukkig man na zijn kwalificatie voor de kwartfinales op het ATP-toernooi van Cincinnati (hard court/6.056.280 dollar). Na uitschakelingen in de eerste rondes van Washington en Montréal klopte hij in de derde ronde in Cincinnati de Fransman Adrian Mannarino (ATP 59), nu volgt de Japanner Yoshihito Nishioka (ATP 77). "Met dit resultaat ben ik heel tevreden", aldus Goffin donderdag. "Mijn start van het toernooi was lastig en ik bracht niet mijn beste tennis, maar ik heb de indruk dat ik hoe langer hoe beter word. Dit was met voorsprong mijn beste wedstrijd. Ik voel me scherper. Na het grasseizoen had ik nog even tijd nodig. Het is niet makkelijk om je aan te passen, zeker niet met deze luchtvochtigheid, maar het gaat al veel beter."

De kaarten liggen gunstig voor Goffin na de afzegging van Rafael Nadal (ATP 2) en de uitschakeling van Kei Nishikori (ATP 5) en Alexander Zverev (ATP 6). Wie weet zit er voor de Luikenaar zelfs een allereerste finale in op een ATP 1000-toernooi, maar eerst nog voorbij Nishioka geraken in de kwartfinales.

"Er ligt een mooie kans, dat is duidelijk", weet Goffin. "En ik ga die proberen te grijpen. In Washington verloor ik nog tegen Nishioka, en ik verwacht me opnieuw aan een lastige wedstrijd. We hebben allebei niets te verliezen, maar ik ga proberen om revanche te nemen."

bron: Belga