ATP Cincinnati - Djokovic en Medvedev zijn laatste halvefinalisten, Goffin treft Gasquet

ATP Cincinnati - Djokovic en Medvedev zijn laatste halvefinalisten, Goffin treft Gasquet

De Serviër Novak Djokovic (ATP 1) en de Rus Daniil Medvedev (ATP 8) hebben zich vrijdagnacht als derde en vierde geplaatst voor de halve finales van het Masters 1.000-toernooi in Cincinnati (hard/6.056.280 dollar). Eerder op de avond bereikten David Goffin (ATP 19), door het forfait van de Japanner Yoshihito Nishioka (ATP 77), en de Fransman Richard Gasquet (ATP 56) al de halve eindstrijd. De 32-jarige Djokovic, het topreekshoofd in Cincinnati, rekende na anderhalf uur tennis in twee sets (7-6 (7/2) en 6-1) af met de Fransman Lucas Pouille (ATP 31). De 23-jarige Medvedev, het negende reekshoofd, had nauwelijks een uur nodig om zijn landgenoot Andrey Rublev (ATP 70) van het terrein te vegen in twee sets (6-2 en 6-3). Het wordt de vijfde onderlinge confrontatie tussen Djokovic en Medvedev. De Serviër won drie keer, maar de Rus won wel het laatste duel, dit voorjaar op gravel in Monte Carlo. Novak Djokovic is de titelverdediger in Cincinnati.

Eerder op de avond profiteerde David Goffin al van het forfait van de Japanner Nishioka. Hij ontmoet Richard Gasquet in de andere halve finale. De Luikenaar trof Gasquet tweemaal eerder. In 2017 won Goffin in Tokio, maar het jaar nadien moest hij de zege in Montpellier aan Gasquet laten.

Goffin heeft heel wat ATP-punten te verdedigen in Cincinnati: vorig jaar stond hij er ook in de halve finales. Nu doet onze landgenoot dus al minstens even goed.

bron: Belga