Atletiekbond maakt genomineerden voor Gouden Spike bekend

Atletiekbond maakt genomineerden voor Gouden Spike bekend

De Belgische atletiekbond (KBAB) heeft vandaag de genomineerden voor de Gouden Spike, de bekroning voor de beste atleet van het jaar, bekendgemaakt. Het gala vindt net als vorige jaren plaats op Stayen in Sint-Truiden, op zaterdag 20 oktober. Topfavorieten zijn Nafi Thiam bij de vrouwen en Koen Naert bij de mannen. De lijst met kandidaten oogt een stuk fraaier dan andere jaren, nadat de Belgen op het EK atletiek in Berlijn met liefst zes medailles aan de haal gingen. Toch zijn er twee duidelijke favorieten: Europese kampioenen Nafi Thiam (zevenkamp) en Koen Naert (marathon). Thiam krijgt vier concurrenten: Eline Berings, Hanne Claes, Hanne Maudens en Noor Vidts.

Bij de mannen zijn er door de mooie prestaties van het afgelopen jaar liefst tien genomineerden. Naast Naert zijn dat Kevin en Jonathan Borlée, Bashir Abdi, Jonathan Sacoor, Arnaud Art, Soufiane Bouchikhi, Isaac Kimeli, Ismael Debjani en Philip Milanov.

De Borlées en Sacoor wonnen op het EK met de Belgian Tornados goud op de 4x400m, individueel was Kevin goed voor zilver en Jonathan voor brons. Sacoor pakte eerder de wereldtitel bij de U20. Bashir Abdi haalde op het EK zilver op de 10.000m.

In 2017 pakte Nafi Thiam haar vijfde Gouden Spike, Philip Milanov won voor de tweede keer bij de mannen.

bron: Belga