Ateliers van Tuymans en Bijl op 2 september te bezoeken

Ateliers van Tuymans en Bijl op 2 september te bezoeken

Op zondag 2 september vindt in Antwerpen de vierde editie van Open Studio's plaats. Meer dan 200 beeldende kunstenaars en creatieve ondernemers maken die dag hun werkruimte publiek toegankelijk. Er zijn rondleidingen en de organisatie stippelt een route uit langs de deelnemende studio's. Tot de blikvangers horen Luc Tuymans, Guillaume Bijl en Koen van den Broek. Open Studio's wil het brede publiek een blik laten werpen op het atelier en werkproces van bekende en minder bekende beeldende kunstenaars en creatieve ondernemers. De organisatoren willen ook aandacht genereren voor het belang van kunstenaars in de stad en van ruimte voor artistieke ontwikkeling en presentatie. Daarnaast wil het evenement ook internationale professionals aantrekken. Zo worden er zeven curatoren uitgenodigd om de Antwerpse kunstenscène te ontdekken. Zij krijgen een specifiek bezoekersprogramma aangeboden.

Naast de "studioroute" heeft Open Studio's ook een nevenprogramma met "artist-run-spaces". Op verschillende plekken stellen kunstenaars het werk van collega's voor.

Open Studio's is een project van NICC, een organisatie die de belangen van de autonome, professionele kunstenaar verdedigt, en Studio Start, een organisatie die betaalbare werkruimte en een ondersteunend beleid voor kunstenaars en creatieve ondernemers in Antwerpen ontwikkelt. Het volledige programma is terug te vinden op www.openstudios.be.

bron: Belga