Astronaut brengt eerste ruimte-album uit

Astronaut brengt eerste ruimte-album uit

De Canadese astronaut Chris Hadfield bracht in 2013 enkele maanden door in het Internationaal Ruimtestation. Hij verwierf bekendheid met zijn présence op de sociale media, maar ook met zijn muzikale talent. Zo nam hij voor het einde van zijn missie een versie van Space Oddity van David Bowie op in het ISS. Dat lied werd sindsdien meer dan 26 miljoen keer bekeken op Youtube.

Hadfield kondigde eerder dit jaar al aan dat hij een album op de markt zou brengen. Space Sessions: Songs from a Tin Can" kwam vrijdag uit en bevat twaalf nummers, waaronder zijn bekende versie van het nummer van David Bowie. Het is tevens het eerste album met muziek die in de ruimte werd geschreven en opgenomen.

Aan de Vancouver Sun liet Hadfield al weten dat het geen sinecure is om in de ruimte te zingen. "Door het wegvallen van de zwaartekracht, reageren alle vloeistoffen in je lichaam anders en zitten je sinussen permanent verstopt. Je tong en stembanden zwellen bovendien op. In de ruimte klinkt je stem dus helemaal anders."

Een nummer plaatste hij alvast op Youtube. Space Oddity kan je daar ook nog steeds beluisteren.

https://www.youtube.com/watch?v=lCiXYhWSBrY

https://www.youtube.com/watch?v=KaOC9danxNo