Astana ontkent banden met geschorste dopingdokter Ferrari

Astana ontkent banden met geschorste dopingdokter Ferrari

Wielerteam Astana weerlegt op zijn website de berichten over een samenwerking met de geschorste dopingdokter Michele Ferrari. Noorse en Deense media meldden afgelopen weekend dat renners van de Kazachse ploeg, onder wie uithangbord Jakob Fuglsang, zich lieten begeleiden door de Italiaanse arts. Dat zou staan in een geheim rapport van de onafhankelijke antidopingwaakhond CDAF. Astana zegt "nota te nemen" van de berichtgeving en weerlegt tegelijkertijd de beschuldigingen. "Astana is vastberaden in de strijd tegen doping. Al onze renners moeten voldoen aan de antidopingregels, waaronder het verbod om samen te werken met geschorste individuen of dokters. Het team werkt niet samen met verdachte dokters, zoals dokter Michele Ferrari. De renners mogen geen externe dokters raadplegen om zo activiteiten uit te oefenen, of een dieet of behandeling voorgeschreven te krijgen, die gelinkt zijn aan hun prestatie."

Astana benadrukt een licentie voor 2020 te hebben ontvangen, en te voldoen aan alle daaraan verbonden verplichtingen zoals het naleven van de antidopingregels.

"Het team houdt contact met de UCI en de CADF om zo meer te weten te komen. We zullen samenwerken met elk onderzoek dat wordt geopend door de CADF of UCI", luidt het verder.

De Kazachse ploeg benadrukt verder dat er (nog) geen procedure is opgestart tegen een renner. "Astana gelooft dat, als het CADF enig bewijs tegen een renner of de ploeg zou hebben, er onmiddellijk een disciplinaire procedure zou zijn opgestart in overeenstemming met de antidopingregels en de wereldantidopingcode."

bron: Belga