Assisen West-Vlaanderen - Dertig jaar cel voor Betelguiriev, acht jaar voor Van Geel

Het hof van assisen heeft Suleyman Betelguiriev (25) bij verstek veroordeeld tot 30 jaar opsluiting voor de doodslag op Mikey Peeters (19). Steven Van Geel (26), zijn medeplichtige bij de dodelijke steekpartij op de Brugse Markt, kreeg 8 jaar opsluiting. Het OM had 18 jaar gevorderd voor de Leuvenaar. In de nacht van 29 op 30 mei 2014 gingen Suleyman Betelguiriev en Steven Van Geel een avondje stappen in Brugge. In de buurt van de Markt kregen ze het aan de stok met Mikey Peeters. Van Geel zou immers geroepen hebben naar Lore Versyck, de beste vriendin van het slachtoffer. Bovendien zou de Leuvenaar op dat moment met een mes gezwaaid hebben.

Na wat duw- en trekwerk ontstond een worsteling tussen Mikey Peeters en Steven Van Geel. Op dat moment raapte Versyck het mes op, maar dat werd snel overgenomen door Suleyman Betelguiriev. Toen het slachtoffer de bovenhand leek te halen in de schermutseling, haalde de Tsjetsjeense Oostendenaar zes keer uit met het mes. Voor de jonge Bruggeling kwam alle hulp te laat.

Betelguiriev en Van Geel vluchtten samen terug naar Oostende, waar ze de trein namen tot in Leuven. Anderhalve dag later belde de Leuvenaar zelf naar de politie om zich aan te geven. Opvallend genoeg omschreef hij zichzelf toen als een medeplichtige. Met de hulp van zijn vader vluchtte Betelguiriev via Oekraïne tot in Tsjetsjenië. Daardoor werd hij bij verstek berecht.

bron: Belga