Assisen Gent - Iceloglu schuldig aan moord

Hasan Iceloglu, de 54-jarige Turkse man die in 2016 Muzaffer Akkus doodschoot in Temse, is schuldig aan moord. Dat heeft de jury van het Gentse hof van assisen donderdagavond beslist. De feiten gebeurden in de nacht van 9 op 10 april 2016. De lokale politie kreeg kort na middernacht een oproep voor een schietpartij in de Hoogkamerstraat in Temse, aan de Turkse vzw en café Club 101. Het 47-jarige slachtoffer, uitbater van Club 101, werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed aan zijn verwondingen.

De beschuldigde baatte in Temse een andere Turkse vzw uit, gekend als café OSI. Hij verklaarde dat hij, hoewel hij gewapend was, naar Club 101 was getrokken om met Akkus te praten. Volgens het onderzoek vuurde hij zes keer, waaronder drie keer terwijl het slachtoffer op de grond lag.

"Muzaffer is afgemaakt", zei aanklager Bernadette Baeyens. "Het was een executie. U ging na de eerste schoten naar het slachtoffer toe. U kon stoppen op dat moment, maar u schoot hem vanop maximaal dertig centimeter afstand door het hoofd. U handelde in ware executiestijl en daarbij bleef u heel kalm." Volgens de verdediging was er geen voorbedachtheid, maar de jury oordeelde dat Iceloglu de moord had gepland.

Vrijdag wordt gepleit over de strafmaat. Iceloglu riskeert levenslang.

bron: Belga