Assisen Brussel - Badr El Moumtaz schuldig bevonden aan moord op echtgenote Hanane Maachou

De jury van het hof van assisen van Brussel heeft vrijdag rond 2 uur Badr El Moumtaz schuldig bevonden aan de moord op zijn echtgenote Hanane Maachou, op 24 november 2013 in Sint-Jans-Molenbeek. Badr El Moumtaz ging op 24 november 2013 naar Hanane Maachou in Sint-Jans-Molenbeek, van wie hij enkele maanden eerder gescheiden was. Hij verklaarde ruzie met haar gemaakt te hebben, maar zich niet meer te herinneren hoe hij haar daarna neerstak met een mes. De vrouw overleed aan haar verwondingen.

Badr El Moumtaz ontkende dat hij de bedoeling had om haar te doden en de moord op voorhand te hebben gepland. Hij zei dat hij die dag had vernomen dat Hanane Maachou mogelijk een nieuwe vriend had, en daarop "de pedalen verloor".

De beschuldigde trouwde in 2006 burgerrechtelijk met Laïla S. in België, maar sloot in 2011 in Marokko een religieus huwelijk met het slachtoffer.

In 2012 kwamen de twee vrouwen daar achter en vroegen ze beiden de scheiding aan. In de maanden die volgden dienden beide vrouwen verschillende klachten in tegen de verdachte, voor bedreigingen en intimidatie.

bron: Belga