Assassin's Creed Unity ziet er belachelijk goed uit op de PC, maar je zal een extreem krachtige PC nodig hebben

Assassin's Creed Unity ziet er belachelijk goed uit op de PC, maar je zal een extreem krachtige PC nodig hebben

Een nieuwe maand november betekent de release van een nieuwe Assassin's Creed van Ubisoft. In Assassin's Creed Unity bevinden we ons in het tijdperk van de Franse Revolutie. Veel meer details wilde Ubisoft er niet over kwijt dus we kunnen jou ook niet meer vertellen. Ubisoft onthulde wel enkele trailers en in-game beelden. Daaruit blijkt alleen maar dat de nieuwe Assassin's Creed weer absolute kwaliteit is op grafisch vlak, maar om volledig te kunnen genieten van de omgeving, zul je een krachtige PC nodig hebben.

De PC-versie ziet er ronduit fantastisch uit zoals gebruikelijk is bij games van Ubisoft, maar deze keer zochten ze echt de grens op. Assassin's Creed Unity werd special ontworpen voor Nvidia GTX grafische kaarten. Die kaarten laten toe om extra details te laten zien die voor grafische snobs een wereld van verschil maken.

Helaas betekent al deze pracht en praal dat veel budget-gamers het spel niet zullen kunnen spelen zoals het bedoeld is. De minimale systeemeisen zijn ongelooflijk hoog. Hieronder volgt wat je nodig hebt.

Minimale PC Systeemeisen:

Intel Core i5-2500K @ 3.3 GHz of AMD FX-8350 @ 4.0 GHz of AMD Phenom II x4 940 @ 3.0 GHz processor

6 GB RAM

NVIDIA GeForce GTX 680 of AMD Radeon HD 7970 (2 GB VRAM) videokaart

Aanbevolen PC Systeemeisen:

Intel Core i7-3770 @ 3.4 GHz of AMD FX-8350 @ 4.0 GHz of snellere processor

8 GB RAM

NVIDIA GeForce GTX 780 of AMD Radeon R9 290x (3 GB VRAM) videokaart

Aanvullende eisen:

Windows 7 SP1 of Windows (alleen 64-bits versies) 8 / 8.1

DirectX versie 11

DirectX 9.0c compatibele geluidskaart met de nieuwste drivers

50 GB beschikbare HDD ruimte

Om even te illustreren hoe belachelijk hoog de minimale systeemvereisten zijn: de grafische kaart die gevraagd wordt, is de beste grafische kaart die er amper twee jaar geleden beschikbaar was. Nvidia is slim om samen met Ubisoft en Assassin's Creed met de kracht van zijn grafische kaarten te pronken, maar tegelijkertijd betekent dit wel dat veel gamers honderden euro's zullen moeten spenderen (die ze ook al in 2012 uitgaven) om een grafische kaart te kunnen kopen die het spel kan draaien.

https://www.youtube.com/watch?v=NYfYekrAPAE