Asiel en migratie - Duitse minister van Binnenlandse Zaken wil meer willekeurige controles aan grens

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer heeft aangekondigd dat hij het aantal willekeurige controles aan de Duitse grens wil opdrijven. "Veiligheid begint aan de grens", verklaarde de conservatieve politicus zondagavond. Door meer willekeurige controles uit te voeren wil Duitsland de strijd opvoeren tegen de "secundaire bewegingen", waarmee gedoeld wordt op migranten van buiten de Europese Unie die doorreizen van de ene naar de andere lidstaat. "Naast de verlenging van de controles aan de grens met Oostenrijk heb ik de federale politie opgedragen om het aantal willekeurige controles aan alle andere grenzen te intensiveren. We willen alle grenzen van ons land in de gaten houden", schreef Seehofer in een verklaring op Twitter.

Recent kondigde de minister al aan dat Duitsland de controles aan de grens met Oostenrijk opnieuw met zes maanden zal verlengen. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken wordt er namelijk nog steeds een "hoog aantal illegale grensoverschrijdingen" vastgesteld.

Duitsland beschikt over een 3.700 kilometer lange landsgrens. Alleen al de grens met Oostenrijk is meer dan 800 kilometer lang.

bron: Belga