Artsen waarschuwen voor het gevaar van het dragen van een skinny jeans

Artsen waarschuwen voor het gevaar van het dragen van een skinny jeans

Skinny jeans is al vele jaren een modetrend maar experts waarschuwen nu dat ze ernstige beschadiging aan de spieren en zenuwen van de benen van de dragers kunnen veroorzaken.

Zo moest een 35-jarige vrouw uit haar skinny jeans gesneden worden toen haar kuiten opzwollen. De vrouw had de broek al een tijdje aan toen ze moeite kreeg met lopen en haar gevoel in haar benen verloor. Ze worstelde om weer op te staan en een paar uur later werd ze op de grond gevonden en naar een ziekenhuis gebracht. Artsen ontdekten dat de jeans die ze droeg haar spieren en zenuwen hadden beschadigd.

De artsen denken dat de vrouw leed aan het compartment syndrome, een aandoening die wordt veroorzaakt door een verhoogde druk in een afgesloten ruimte resulterend in een beknelde zenuw.

Omdat de vrouw gehurkt zat, stopte de strakke jeans haar spieren om naar buiten te zwellen waardoor ze naar binnen samentrokken en haar zenuwen verpletterde.

De dokters waarschuwen dat het dragen van hoge hakken en een skinny jeans nog gevaarlijker is omdat de hoge schoenen het bekken van de drager kantelen en de druk nog meer verhogen.