Artiest lanceert (maar dan letterlijk) nieuw album

Artiest lanceert (maar dan letterlijk) nieuw album

Sommige artiesten lanceren hun nieuw album met een speciale 'viral video' campagne of een muziekclip. John Frusciante neemt het lanceren van een nieuw album wel heel letterlijk door zijn nieuwe LP genaamd ENCLOSURE, echt met een raket de ruimte in te sturen. De voormalige Chili Pepper lanceerde de raket zaterdag vanop een "afgelegen locatie in de woestijn van Californië." Het album was in een experimentele kubus-satelliet genaamd Sat-JF14 geladen en de ruimte in geschoten met een 'NEPTUNE modular rocket'.

Daar blijft het niet bij, je kan namelijk een gratis app downloaden waarmee de gebruiker de locatie van de satelliet in real time kan volgen. "Als Sat-JF14 boven een gebruiker's geografische locatie vliegt, wordt ENCLOSURE beschikbaar," is te lezen in een persbericht, "de gebruiker zal dan gratis naar het album kunnen luisteren op gelijk welk iOs of Android toestel."

Je zal het album op deze originele manier nog kunnen beluisteren tot 7 april, vanaf 8 april is de LP beschikbaar via meer conventionele wegen.