Arthur Van Doren kan John-John Dohmen opvolgen als beste hockeyspeler ter wereld

Arthur Van Doren kan John-John Dohmen opvolgen als beste hockeyspeler ter wereld

Arthur Van Doren behoort tot de vijf genomineerden voor de titel van 'FIH Hockeyer van het Jaar'. Dat maakte de Internationale Hockeyfederatie (FIH) vandaag bekend. De 23-jarige Van Doren, die uitkomt voor landskampioen Dragons, won afgelopen zomer met de Red Lions zilver op het EK in Nederland. Hij werd na het toernooi uitgeroepen tot beste speler. Vorige week kreeg Van Doren voor de derde keer de Gouden Stick als beste hockeyer in België.

De andere genomineerden voor de prestigieuze FIH-titel zijn de Nederlanders Billy Bakker en Mirco Pruyser, de Duitser Mats Grambusch en de Argentijn Gonzalo Peillat. De winnaar volgt op de erelijst John-John Dohmen op. De aanvoerder van de Red Lions viel in 2016 in de prijzen, net als Arthur Van Doren. Die werd toen uitgeroepen tot beste belofte (Rising Star), een trofee waarvoor hij dit jaar opnieuw is genomineerd.

Naast Van Doren hebben nog drie Belgen een nominatie op zak voor de Hockey Stars Awards. Het zijn bij de doelwachters Vincent Vanasch en Aisling D'Hooghe, en Victor Wegnez in de categorie belofte van het jaar (net als Van Doren).

De Belgische genomineerden zijn momenteel aan de slag met de nationale ploegen. De Red Lions beginnen morgen aan de Hockey World Leaguefinale in het Indiase Bhubaneswar met een rematch van de olympische finale tegen Argentinië. D'Hooghe rondt morgen en zondag het vriendschappelijk drielandentoernooi af in en tegen Spanje en tegen Ierland.

De winnaars worden gekozen door een openbare stemming op de website van de FIH. Stemmen kan tot 14 januari. De prijzen worden uitgereikt in Berlijn op 5 februari.

bron: Belga