Arthur De Greef overleeft eerste kwalificatieronde Australian Open niet

Arthur De Greef overleeft eerste kwalificatieronde Australian Open niet

Arthur De Greef (ATP 190) is er vandaag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde van de Australian Open. De Greef moest na één uur en 45 minuten tennis in drie sets (3-6, 6-3 en 6-4) het hoofd buigen voor de Fransman Mathias Bourgue (ATP 165). De 25-jarige Brusselaar moet zo een jaar extra wachten om zijn debuut te kunnen maken op de hoofdtabel van het eerste grandslamtoernooi van het jaar. De tweede Belgische man in de kwalificaties van de Australian Open, Ruben Bemelmans (ATP 119), komt later op de dag in actie tegen de Pool Kamil Majchrzak (ATP 200). De 29-jarige Limburger is het dertiende reekshoofd in de voorrondes.

David Goffin (ATP 7) staat bij de mannen rechtstreeks op de hoofdtabel, Steve Darcis (ATP 82) is er door een elleboogblessure niet bij.

Bij de vrouwen zijn Elise Mertens (WTA 36), Kirsten Flipkens (WTA 48) en Alison Van Uytvanck (WTA 78) zeker van een plaatsje in de eerste ronde. In de kwalificaties komen Yanina Wickmayer (WTA 115), Maryna Zanevska (WTA 167) en Ysaline Bonaventure (WTA 181) in actie. Zij ontmoeten komende nacht respectievelijk de Zwitserse Jil Belen Teichmann (WTA 141), de Bulgaarse Viktoriya Tomova (WTA 140) en de Australische Tammi Patterson (WTA 344).

bron: Belga