Ariana Grande geeft verstek voor New Yorks benefiet uit angst voor ebola

Zangeres Ariana Grande heeft haar kat gestuurd naar een benefiet waar ze normaal gezien op het programma stond. Volgens New York Daily News was de 23-jarige diva afwezig uit angst voor ebola. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Vrees voor een ziekte die vooral voorkomt in West-Afrika lijkt op het eerste zich ongegrond in New York, maar 'the Big Apple' was een tijd terug in de ban van ebola. Craig Spencer, een dokter die besmet raakte tijdens werk voor Artsen Zonder Grenzen, keerde terug naar zijn thuisstad. Voordat duidelijk werd dat hij ziek was, ging hij bowlen, ging hij uit eten en nam hij het openbaar vervoer.

Die feiten dateren echter uit oktober 2014. Volgens The New York Times werd Spencer na 19 dagen verzorging in quarantaine uit het ziekenhuis ontslagen. De dokter was volledig genezen en had bovendien niemand besmet.

Haar no-show kon dan ook op bijzonder weinig begrip rekenen. Aanwezigen gaven aan dat ze zich bekocht voelden en dat de popster hun tijd verspild heeft. Ondanks haar afwezigheid haalde Pencils of Promise, een organisatie die scholen bouwt in ontwikkelingslanden, toch meer dan twee miljoen dollar op.

Foto AFP / L. Busacca