Argentinië plaatst zich voor finale Copa America na 4-0 zege tegen VS

Argentinië heeft zich in het Amerikaanse Houston (Texas) verzekerd van een plaats in de finale van de Copa America Centenario. De Argentijnen klopten in de halve finales de Verenigde Staten met 4-0 (rust: 2-0). Lionel Messi gaf twee assists en scoorde eenmaal. De ster van FC Barcelona staat nu alleen bovenaan de Argentijnse topschutterslijst aller tijden. Op aangeven van Messi kopte Ezequiel Lavezzi in de derde minuut de openingstreffer binnen. Iets voorbij het halfuur zette Messi zelf met een knappe vrije trap de 2-0 op het scorebord, goed voor zijn 55e doelpunt in het Argentijnse shirt. Met zijn vijfde doelpunt op dit toernooi steekt hij Gabriel Batistuta (54 goals) voorbij als Argentijnse topscorer aller tijden.

Vijf minuten na rust ontnam Gonzalo Higuain de Amerikanen alle hoop, waarna de Napoli-spits in het slot op assist van Messi de eindstand vastlegde. Argentinië staat zo voor de tweede opeenvolgende keer in de eindstrijd van de Copa America. Vorig jaar trokken de Argentijnen na strafschoppen aan het kortste eind tegen de Chilenen.

Domper op de feestvreugde bij het team van Gerardo Martino was het uitvallen van Lavezzi, die in de 67e minuut vervangen werd. Hij liep een elleboogbreuk op en moet mogelijk een operatie ondergaan.

Zondag volgt in de finale een duel met ofwel Colombia ofwel titelverdediger Chili. Die halve finale staat vandaag op het programma. De laatste zege in een groot toernooi van de Albiceleste dateert van 1993, toen de Argentijnen de Copa America wonnen.