Argentijnse president en Diego Maradona vragen Messi voor Argentinië te blijven spelen

Argentijnse president en Diego Maradona vragen Messi voor Argentinië te blijven spelen

De Argentijnse president Mauricio Macri en levende legende Diego Maradona hebben Lionel Messi gevraagd om zich beschikbaar te blijven stellen voor de Argentijnse nationale ploeg. Macri nam telefonisch contact op met Messi, nadat de Argentijnse stervoetballer zondag na de verloren finale van de Copa America zijn afscheid van de Argentijnse nationale ploeg had aangekondigd. "De president heeft hem gezegd dat hij fier is op de prestaties van de nationale elf en dat Messi zich niets moet aantrekken van de kritiek", meldde een regeringswoordvoerder.

Ook Maradona, die bondscoach was toen Messi met 'La Albiceleste' deelnam aan het WK van 2010 in Zuid-Afrika, hoopt dat de aanvaller van FC Barcelona terugkomt op zijn beslissing. "Messi moet voor Argentinië blijven spelen", vertelde Maradona aan de Argentijnse krant La Nacion. "Hij moet in Rusland voor de wereldtitel gaan."

Een teleurgestelde Messi kondigde na de met strafschoppen verloren finale tegen Chili op de Copa America Centenario zijn afscheid aan. Na de reguliere speeltijd en 30 minuten verlenging stond het 0-0 in het MetLife Stadium in het Amerikaanse East Rutherford (New Jersey). De penaltyserie eindigde op 4-2 in het voordeel van de Chilenen. Lionel Messi miste de eerste penalty voor de Argentijnen. "De selectie, dat is gedaan voor mij. Dit is de vierde finale die ik verlies, de derde opeenvolgende", legde Messi meteen na de finale uit. De vijfvoudige Gouden Bal verwees naar de verloren finales van het WK 2014 (tegen Duitsland) en de Copa America in 2015 en 2016 (telkens tegen Chili). In 2007 verloor de jonge Messi de finale van de Copa America een eerste keer (tegen Brazilië).

Lionel Messi speelde 113 interlands voor Argentinië en scoorde daarin 55 doelpunten. Daarmee is hij topschutter aller tijden bij de Albiceleste voor Gabriel Batistuta (54 goals).

bron: Belga