Argentijnse bondscoach rekent op nieuw begin tegen Nigeria

Argentijnse bondscoach rekent op nieuw begin tegen Nigeria

De Argentijnse bondscoach Jorge Sampaoli is ervan overtuigd dat zijn spelers morgen Nigeria zullen verslaan in hun laatste groepswedstrijd. Op die manier moeten ze hun rampzalige WK-campagne trachten te redden. Na het gelijkspel tegen IJsland en het verlies tegen Kroatië, hebben de Argentijnen hun lot niet meer in eigen handen. Enkel een zege tegen Nigeria kan hen in het WK houden, maar zelfs dan moeten ze het resultaat van IJsland-Kroatië afwachten. De Argentijnen staan laatste met slechts 1 punt na IJsland, dat ook 1 punt heeft. Nigeria staat tweede met drie punten en Kroatië eerste met zes.

"Ik ben ervan overtuigd dat we morgen een nieuwe pagina zullen schrijven in de geschiedenisboeken van het nationale team", zei Sampaoli. Berichten over muiterij door zijn spelers, veegde hij van tafel. "Ik kan geen problemen oplossen die niet bestaan. Ik ben ervan overtuigd dat het team morgen met heel wat energie zal aantreden om de wedstrijd te winnen."

Hij deed ook zijn beklag over de kritiek op sociale media. "Men wordt daar vaak behandeld als een misdadiger", aldus de Argentijnse bondscoach. "De virtuele wereld maakt me niets uit. Ik probeer daar allemaal niet naar te kijken en consumeer geen fake news."

Sampaoli gaf toe dat de dagen na de nederlaag tegen Kroatië moeilijk waren. "We moeten vijf wedstrijden winnen om wereldkampioen te worden", zei hij wel strijdvaardig.

bron: Belga