Argentijn loopt maanden rond met tandenstoker in zijn hart

Argentijn loopt maanden rond met tandenstoker in zijn hart

De 42-jarige Argentijn bracht in januari voor het eerst een bezoek aan het ziekenhuis omdat hij pijn in zijn borststreek en hoge koorts had. De dokters namen aan dat hij een longontsteking had en stuurden hem naar huis met een stevige antibioticakuur. Maar de pijn ging niet weg en de man bleef maar bloed ophoesten. Er werd al snel gedacht aan een hartinfectie en voor een tweede keer kreeg Rodriguez antibiotica.

Toen de klachten bleven aanhouden, zaten de dokters met de handen in het haar. Uit verschillende echo's bleek uiteindelijk dat er een vreemd voorwerp in zijn hart zat. Tijdens de operatie werd duidelijk dat een ongeschonden tandenstoker de oorzaak van al zijn ellende was.

#News Surgeons discover man's 'stabbing heart pains' were caused by TOOTHPICK he swallowed a… http://t.co/E15thrxrb6 pic.twitter.com/iupFTWmUm9

— Henna Joselevitch (@HennaJosele) October 17, 2015

"Het is ongelooflijk", vertelt de chirurg aan The Daily Mirror. "Ik heb nog met collega-artsen gebeld, maar niemand had dit ooit meegemaakt." Waarschijnlijk is het kleine stukje hout via Rodriguez's slokdarm of ader in zijn hart terecht gekomen.

De Argentijn kan zelf wel lachen om het voorval. "Ik kan me niet herinneren dat ik een tandenstoker heb gegeten. Waarschijnlijk is het van één of ander hapje dat ik tijdens de vorige feestdagen heb gegeten." Volgende week mag hij naar huis en de artsen hebben hem verzekerd dat hij geen blijvend letsel heeft opgelopen. "Ik mag wel een paar maanden niet autorijden - en ik mag geen tandenstokers meer gebruiken - maar ik mag snel naar huis. En de volgende keer dat ik salami of kaas eet, zal ik vlagjes aan de stokers hangen."