Architect Jean Nouvel stelt zijn congrescentrum en hotel van Neo 2 voor

De Franse architect Jean Nouvel heeft vandaag in aanwezigheid van Brussels minister-president Rudi Vervoort en burgemeester Philippe Close en de partners van het consortium CFE en Cofinimmo het ontwerp van het congrescentrum en hotel van Neo 2 voorgesteld. Het complex zou tegen 2023 in gebruik genomen worden. Het 49.000 m2 grote congrescentrum en het luxehotel van 15.000 m2 moeten een emblematisch gebouw worden dankzij de architectuur van Jean Nouvel. Het gebouw krijgt een glazen look waardoor er een grote natuurlijke lichtinval is en zowel binnenin als buiten met licht gespeeld wordt. Daarnaast worden er op de verschillende trapsgewijze niveaus van het gebouw ook heel wat groen en bomen voorzien.

Binnenin is niveau 0 opgebouwd uit een auditorium met 800 plaatsen en kan de overige ruimte multifunctioneel gebruikt worden voor banketten, pop-ups of tentoonstellingen. Op niveau 1 zijn er twee indrukwekkende plenaire zalen waar plaats is voor 3.500 en 1.500 mensen en deze kunnen zelfs omgevormd worden tot één grote zaal. Op niveau 2 bevindt zich een halfrond met 600 plaatsen.

Het hotel grenst rechtstreeks aan het congrescentrum en steekt hier rijzig bovenuit. Het zal beschikken over een capaciteit van 250 kamers, waarvan een deel met zicht op het Atomium en zal waarschijnlijk uitgebaat worden door NH Hotels.

Het Neo 2-project moet de positie van Brussel als congresstad nog meer versterken en bovendien voor 3.000 nieuwe jobs zorgen.

bron: Belga