Apple wil in zee met bekende artiesten voor nieuwe streaming dienst

Apple wil in zee met bekende artiesten voor nieuwe streaming dienst

Hoewel een twintigtal bekende artiesten zich volledig achter Tidal hebben gezet, lijkt Apple daar geen cent om te geven. Het technologiebedrijf heeft namelijk verschillende artiesten benaderd voor zijn nieuwe muziekstreamingdienst. Florence + the Machine en Taylor Swift zouden contact hebben gehad met Apple over een exclusieve deal.

Die exclusieve deals zouden ervoor moeten zorgen dat de consumenten die twijfelen over de betalende dienst zich toch zullen abonneren.

Apple werkt al een hele tijd aan een eigen muziekdienst die gebaseerd zal zijn op Beats dat vorig jaar door het bedrijf werd overgenomen voor een slordige 3 miljard dollar. Volgens deskundigen wordt de dienst deze zomer gelanceerd en kunnen gebruikers kiezen tussen twee abonnementen. Het eerste abonnement is een normaal abonnement voor 1 persoon dat 9,99 dollar per maand zal kosten. Daarnaast is er een soort familieabonnement dat 14,99 dollar kost.

Apple heeft gezegd dat er geen gratis dienst zal zijn zoals Spotify dat de laatste tijd in de hoek zit waar de klappen vallen. Eerder trok Taylor Swift zich terug en recent besloten een twintigtal artiesten zich achter Tidal te scharen, een soortgelijk project van Jay Z.