Apple Watch heeft app voor diabetes patiënten ontwikkeld

Apple Watch heeft app voor diabetes patiënten ontwikkeld

Dexcom, een fabrikant van medische apparatuur, heeft een applicatie voor de nieuwe Apple Watch ontwikkeld. De Apple Watch, die binnenkort in de rekken zal liggen, kan de verzamelde data van de loper doorsturen naar dokters en andere medische professoren. Jorge Valdes, hoofd van het technisch departement van Dexcom, zegt dat de Amerikaanse 'administratie van Food and Drug' de applicatie heeft goedgekeurd.

De mens verbruikt veel energie op een dag en hij moet logischerwijs constant bijgevuld worden met nieuwe. Dit is vaak een angstig moment voor de diabetes patiënt. Hij weet vaak niet hoeveel hij mag en kan innemen. Wie aan diabetes lijdt en niet oppast met zijn voeding, kan heel wat nare gevolgen ondervinden. Het is dus van essentieel belang dat ze hun bloedspiegel dagelijks controleren en zeker na een fysieke inspanning. Gelukkig heeft Dexcom een systeem uitgevonden waarmee je makkelijker de suikerwaarden in je bloed kunt opvolgen.

Hoe werkt het?

De loper draagt een glucose monitor met zich mee, een kleine sensor wordt onder de huid geplaatst om de glucose waarden te meten. Een draadloos apparaat van Dexcom, dat wel in de hand moet gedragen worden, toont de waarden in een grafiek. Dit apparaat staat in verbinding met je Apple Watch, die op zijn beurt nuttig wordt bij het versturen van de informatie naar de 'cloud'.

"Het bedrijf  hoopt wel op het verdwijnen van het apparaat waarmee de loper zit," zegt Valdes nog. "Het is nogal hinderlijk en gebruiksonvriendelijk. Maar een apparaat dat je de mogelijkheid geeft om op een simpele manier je bloedwaarden met dokters te delen is een belangrijke stap in het verzorgen van diabetes patiënten."