Apple viert tien jaar iPhone met duurste exemplaar ooit

Apple viert tien jaar iPhone met duurste exemplaar ooit

Een en ander is te wijten aan een lek binnen het bedrijf, waardoor twee gespecialiseerde websites (9to5mac.com en macrumors.com) al een heleboel te weten zijn gekomen over wat er vanavond in het Steve Jobs Theater in Cupertino verteld zal worden.

Duizend dollar

Zo lijkt vast te staan dat Apple naast twee meer bescheiden updates van de huidige iPhone 7 zal uitpakken met zijn duurste smartphone ooit: de iPhone X. Het Romeinse cijfer zou verwijzen naar de tiende verjaardag van de immens populaire telefoon.

Eerder was al bekend dat de prijs in de Verenigde Staten rond de duizend dollar zou schommelen. Op de Europese markt zou dat nog meer kunnen zijn. Die hoge prijs is deels te verklaren door het gebruikte OLED-scherm, dat energiezuinig is en een beter contrast mogelijk maakt.

Apple moest er wel voor gaan aankloppen bij de grote concurrent Samsung, al zou LG vanaf volgend jaar ook OLED-schermen kunnen produceren.

Gezichtsherkenning

De iPhone X zou uitgerust zijn met Face ID, een gezichtsherkenningsysteem dat Touch ID moet vervangen, dat gebruik maakt van vingerafdrukken. Je zou het systeem ook kunnen gebruiken om betalingen goed te keuren.

Daarnaast verdwijnt de klassieke Home-knop en komt er een Home-balk in de plaats. Die stelt je dankzij een reeks virtuele knoppen in staat om snel door apps te navigeren. De nieuwste iPhone is verder draadloos op te laden en beschikt over Animoji. Dat is een nieuwe messaging-app die in staat is om de gelaatsuitdrukkingen van de gebruiker om te zetten in emoji's.

De nieuwste update van het besturingssysteem iOS maakt het overigens ook mogelijk om emoji's in 3D te versturen.

Of al die lekken kloppen enwat voor nieuwigheden Apple nog in petto heeft, kan je vanavond vanaf 19u live volgen op Apple.com.