Apple maakt oude iPhone inderdaad trager

Apple maakt oude iPhone inderdaad trager

Een reddit-gebruiker stelde vast dat zijn iPhone veel sneller ging toen hij de batterij had vervangen. Ook verschillende benchmarktesten hebben uitgewezen dat de snelheid van de smartphone beïnvloed wordt door de accu. De theorie werd een derde keer bewezen door de makers van Geekbench. Na verschillende onderzoeken merkten zij op dat het verschil vooral significant was bij een iPhone 6.

Bescherming tegen uitvallen

Volgens Apple heeft dat niets te maken met verkooptrucs. Het bedrijf wil hun klanten geen nieuw exemplaar aansmeren met het vertragen van de iPhones, maar een crash vermijden bij een piekstroom.

Het probleem doet zich vooral voor bij de lithium-ionbatterij. "Wanneer de accu wat ouder is, is hij minder goed in staat om een piekstroom te leveren. Dat kan ertoe leiden dat het apparaat overwachts afsluit om de elektrische componenten te beschermen", legt de electronicagigant uit aan TechCrunch. Daarmee erkent Apple dat de prestaties van de processor inderdaad worden teruggeschroefd.

So it's true Apple intentionally slow down old iPhones. Proof: My iPhone 6 was bought 3years ago and recently got really slow. APP 'CPU DasherX' shows iPhone CPU is under clocked running at 600MHz. After a iPhone battery replacement. CPU speed resumed to factory setting 1400MHz. pic.twitter.com/pML3y0Jkp2

— Sam_Si (@sam_siruomu) December 20, 2017