Apple lanceert tool waarmee je vanop veilige afstand groepsselfies kan nemen

Apple lanceert tool waarmee je vanop veilige afstand groepsselfies kan nemen

Wel, techgigant Apple heeft een oplossing gevonden voor dat probleem. Dankzij hun zogenaamde 'selfie 2.0' kan je vanop veilige afstand een selfie maken met je vrienden. Jullie nemen de foto's, de software doet de rest.

Selfie 2.0

De tool lijkt als het ware gemaakt voor de crisis waarin we ons vandaag de dag bevinden, maar toch vroeg Apple al in 2018 een patent aan op de 'selfie 2.0'. En dat patent werd nu uiteindelijk dus ook goedgekeurd. Concreet gaat het hele proces als volgt in zijn werk. Nadat je een uitnodiging hebt verstuurd naar je vrienden, komen zij virtueel voor de camera te staan. Wanneer je vervolgens een foto neemt, worden al die verschillende beelden samengevoegd tot één enkele foto. Ook eerder gemaakte beelden zouden gebruikt kunnen worden in combinatie met de tool. Ideaal dus als je iemand wil verrassen met een leuk kiekje van jullie samen of als één van je vrienden of familieleden niet zo handig is met technologie.

https://www.instagram.com/p/CBKtx5XFvA0/?utm_source=ig_web_copy_link

Voorlopig is de tool helaas nog niet beschikbaar, maar Apple doet er naar eigen zeggen alles aan om de selfie 2.0 zo snel mogelijk te lanceren. Wie weet zelfs al bij de volgende software-update?