Apple lanceert slimme speaker

Apple lanceert slimme speaker

Met een slimme speaker kunnen gebruikers onder meer muziek bedienen en zoekopdrachten uitvoeren. De HomePod onderscheidt zich volgens Apple van andere gelijkaardige systemen door zijn geluidskwaliteit. Een speaker die goed geluid geeft én intelligent is, zou volgens de gigant nog niet bestaan.

De HomePod komt in december uit in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Of en wanneer de HomePod naar België komt, is nog niet bekendgemaakt. Het nieuwe snufje zal 350 dollar (310 euro) kosten, wat een pak meer is dan de apparaten van de concurrenten. Het prijskaartje van de Echo van Amazon bedraagt 179 dollar (159 euro) en dat van de Home van Google 119 dollar (105 euro).

Apple staat bekend om zijn hoge prijzen, maar dit product moet zijn waarde nog bewijzen en dat kan een hoge drempel zijn voor de consument.

Andere snufjes

De aankondiging van de slimme speaker was de afsluiting van de jaarlijkse presentatie waarin Apple veel nieuws aankondigde. Zo onthulde het bedrijf onder meer nieuwe versies van zijn MacBook-laptops, iMac-desktops en iPads.

Een andere opmerkelijke nieuwigheid is de ‘Do Not Disturb While Driving'-functie. Daarmee weet je iPhone wanneer iemand achter het stuur zit en zal die alle inkomende berichten, meldingen en oproepen kunnen blokkeren. Via een automatische sms weet diegene die je wil bereiken dat je aan het rijden bent. De functie bestaat nu al in aparte apps, maar komt er ook als basisoptie in het nieuwe besturingssysteem iOS 11.