Apple gebruikers met tatoeages hebben problemen met Apple Watch

Apple gebruikers met tatoeages hebben problemen met Apple Watch

Het lijkt erop dat Apple-gebruikers altijd op zoek zijn naar de volgende Bendgate, vaak zonder geluk, maar sommige Apple Watch-gebruikers hebben wel een probleem ontdekt die ze de TattooGate hebben genoemd.

Een paar gebruikers met tatoeages op de pols hebben een video geplaatst waaruit blijkt dat de Apple Watch het contact met hun pols niet altijd detecteert zoals het wel doet bij niet getatoeëerde polsen.

In de video hieronder toont Nathan Hodgetts dat hij steeds zijn wachtwoord moet invoeren om toegang te krijgen tot het horloge omdat de Apple Watch het contact met zijn huid niet kan voelen.

https://www.youtube.com/watch?t=25&v=GzRnj8KUnVU

In een andere video laat Michael Lovell hoe de fitness-app presteert wanneer de Watch gedragen wordt op een zwaar getatoeëerde pols. "De workout-app pauzeert elke paar seconden tijdens het wandelen of lopen," schreef Lovell op zijn YouTube-pagina. "Ik heb Apple Support gecontacteerd en zij zeiden dat het iets te maken heeft met de sensoren die het contact met de huid verliezen."

De TattooGate is echter geen probleem van maar een paar YouTube-gebruikers. Ook op Reddit verschenen er al topics over het probleem. "Als ik het horloge draag op het gedeelte van mijn arm dat getatoeëerd is dan krijg ik geen meldingen binnen. Als ik het op een ander deel draag, dan komen alle meldingen wel binnen," schreef guinne55fan op het internetforum.

Ongeveer 23% van alle Amerikanen heeft een tattoo volgens een onderzoek van Pew Research Center uit 2010, maar het is onmogelijk om te zeggen hoeveel daarvan polstatoeages zijn. Toch kan Apple de kwestie beter publiekelijk aanpakken voordat er meer getatoeëerde consumenten hun onvrede uiten met video's van de teleurstellende resultaten.