Appartement van 'The Master of Suspense' onder de hamer

Een Londens optrekje waar Alfred Hitchcock nog gewoond heeft, staat te koop. Het betreft de bovenste verdieping van een pand in de chique wijk Kensington. Daar hangt uiteraard een stevig prijskaartje aan vast. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Tussen 1926 en 1939 betrok 'The Master of Suspense'  de bovenste twee verdiepingen van het pand op 153 Cromwell Road met zijn vrouw Alma, tot ze verhuisden naar Hollywood. Hun dochter Patricia kwam er op de wereld en in deze periode schreef Hitchcock ook mee aan 'The 39 Steps'. Een blauwe plaat van erfgoedorganisatie English Heritage onderstreept dat dit de vroegere woonplaats was van de legendarische regisseur.

Het appartement dat te koop staat, is slechts één verdieping. Het beslaat 70 vierkante meter en omvat twee slaapkamers, een keuken, een badkamer, een toilet, een woonkamer en een terrasje. Dankzij de historische waarde en de Londense huizenmarkt hangt er een stevig prijskaartje aan de woonst. Wie een deel van het vroegere huis van Hitchcock wil, moet maar liefst 750.000 pond (885.000 euro) ophoesten.

Het appartement bevindt zich achter de rode deur. Foto Google Maps

 

Foto AFP