Antwerpse ring weer volledig vrijgemaakt

De Antwerpse ring richting Gent ter hoogte van Antwerpen-Noord is in de nacht van donderdag op vrijdag volledig vrijgemaakt, waardoor de ochtendspits vrijdag normaal kan verlopen. Dat meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. "Donderdagavond bestond er nog twijfel over, maar kort voor 3.30 uur zijn de hulpdiensten erin geslaagd om de weg volledig vrij te maken", zo deelt Peter Bruyninckx mee.

Donderdagavond rond 21 uur vatte een oplegger met chemische stoffen vuur, waardoor de Antwerpse Ring richting Gent afgesloten werd ter hoogte van Antwerpen-Noord. Aanvankelijk werd gedacht dat het opruimen van de chemische stoffen en het wegtakelen van de oplegger nog de hele nacht in beslag zouden nemen. Het Vlaams Verkeerscentrum meldde donderdagavond nog dat er tegen de ochtendspits waarschijnlijk slechts een beperkte doorgang zou kunnen gemaakt worden.

De hulpdiensten slaagden er echter in om de weg nog voor de ochtendspits volledig vrij te maken. "Vrijdag is er mogelijk op de pechstrook nog wat hinder, omdat daar nog wat dingen moeten gebeuren. Maar de hoofdweg is helemaal vrij", aldus Peter Bruyninckx.

bron: Belga