Antwerpse politie achtervolgt vluchtende auto en lost schot

In Antwerpen heeft zaterdagmiddag een achtervolging plaatsgevonden op en rond de Turnhoutsebaan, in het district Borgerhout. Daarbij vuurde de politie ook op de vluchtende wagen. Dat meldt Gazet van Antwerpen en de lokale politie bevestigt het nieuws. Omstreeks 15.30 uur wou het wijkteam City op de Turnhoutsebaan een bestuurder met een voorlopig rijbewijs controleren, die in een voertuig zat met in totaal vier inzittenden.

"Het voertuig heeft zich aan de controle onttrokken, waarna een achtervolging startte. De bestuurder negeerde een rood licht en reed aan hoge snelheden", zegt woordvoerder Willem Migom. "Ter hoogte van de Roma op de Turnhoutsebaan reed het voertuig zich vast op de busbedding. Een inzittende is daarbij gaan lopen en kon voorlopig ontkomen. Toen onze inspecteurs uitstapten en het voertuig naderden, opende zich opnieuw een vluchtweg, waarop de achtervolging opnieuw werd gestart"

Daarbij was er intussen bijstand van een politiehelikopter en andere ploegen. "Het voertuig is uiteindelijk tot stilstand gekomen in de Wetstraat, met een gebroken velg. Daar zijn de overblijvende drie personen opgepakt en meegenomen voor verhoor", aldus de woordvoerder.

Hij bevestigt verder dat de politie een schot gelost heeft, in een poging om het voertuig te stoppen. Dat schot raakte de wagen, maar niemand in het voertuig. Ook tijdens de achtervolgingen raakte volgens de politie niemand gewond. Het vuurwapengebruik wordt volgens de politie conform de procedures onderzocht.

Er is sprake van berichten op sociale media waarbij kinderen zouden hebben moeten wegspringen bij de achtervolging.

bron: Belga