Antwerpse KI beslist vrijdag over verwijzing van Pokémonmoord

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling beslist vrijdag of John V.D.B. (27) uit Antwerpen naar het hof van assisen wordt verwezen voor de moord op Shashia Moreau (20) uit Heist-op-den-Berg.

John V.D.B. had op 7 februari 2017 met Shashia Moreau afgesproken in Antwerpen om Pokémonfiguurtjes te ruilen. Het meisje verdween daarna spoorloos. V.D.B. werd een dag later aan de tand gevoeld door de politie, maar beweerde dat Moreau niet was komen opdagen.

Hij werd daarin tegengesproken door camerabeelden uit de buurt. Daarop was te zien hoe ze samen vanuit het Centraal Station naar zijn woning aan de Van Stralenstraat waren gewandeld. Shashia was mee naar binnen gegaan, maar was niet meer naar buiten gekomen.

Op 9 februari 2017 werd het lichaam van het meisje aangetroffen bij graafwerken in de binnentuin van zijn woning. Ze was met geweld om het leven gebracht. V.D.B. gaf daarna toe dat hij haar ontmoet had, maar kon zich het verdere verloop van die dag niet meer herinneren. Ook twee jaar na de feiten blijft hij vasthouden aan dat geheugenverlies, maar volgens de gerechtspsychiater is dat meer dan waarschijnlijk geveinsd.

Het parket-generaal wil John V.D.B. voor het hof van assisen brengen. Zijn advocaten hebben zich daar niet tegen verzet.

bron: Belga