Antwerpse horeca: "Dit gaan we voelen"

Antwerpse horeca: "Dit gaan we voelen"

"Een sluiting zou natuurlijk nog erger geweest zijn, dus we zijn tevreden dat het dit geworden is en dat de communicatie duidelijk is", zegt Lucas. "Maar deze maatregelen zullen voor de horeca zeer zwaar zijn." Zo zal het vroegere sluitingsuur voor de cafés voor belangrijke verliezen zorgen, aangezien die latere uren belangrijk zijn voor de omzet.

Veel horeca-ondernemers kampen volgens Horeca Vlaanderen met gemengde gevoelens. "Aan de ene kant zit je met de zware klap die je krijgt, maar aan de andere kant wil je ook dat iedereen gezond blijft", klinkt het.

Steunmaatregelen nodig

Horeca Vlaanderen is tevreden dat er bij de eerste lockdown zeer snel een hinderpremie voor alle ondernemingen kwam. "We willen de Vlaamse regering daar nog eens uitdrukkelijk voor bedanken." Nu zijn volgens de sectororganisatie opnieuw steunmaatregelen nodig, op verschillende niveau's - lokaal of Vlaams - en op basis van de grootte van het bedrijf.

"Een kleine koffiebar is immers niet hetzelfde als een grote discotheek", zegt Lucas. "We begrijpen ook dat steun geven niet tot in het oneindige kan, maar er moet proportioneel bekeken worden wat mogelijk is. Onze ondernemingen zijn nog maar net in een heropstartfase en worden weer zwaar getroffen. We moeten collectief zorgen voor de volksgezondheid, maar ook voor de economie."

Chargement
Tous

En direct

Le direct