Antwerpen wil meer autodelen zien na invoering lage-emissiezone

Antwerpen wil meer autodelen zien na invoering lage-emissiezone

Met het oog op het invoeren van een lage-emissiezone (LEZ) in de Antwerpse binnenstad op 1 februari 2017, wil het stadsbestuur autodelen promoten als valabel alternatief voor te vervuilende voertuigen die de zone niet meer zullen mogen betreden. De Antwerpse autodeelorganisaties doen een duit in het zakje door een aantal extra voordelen aan te bieden voor wie dit jaar tussen 1 juni en 31 augustus nog met autodelen start. De lage-emissiezone moet volgens het stadsbestuur niet alleen zorgen voor een milieuvriendelijker Antwerps wagenpark, het moet de Antwerpenaar ook doen nadenken over mobiliteit en andere vervoersopties. "Autodelen is een duurzaam en flexibel alternatief voor het bezit van een eigen wagen", zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). "Daarom slaan we als stad Antwerpen de handen in elkaar met de Antwerpse autodeelorganisaties."

In de Scheldestad zijn momenteel zeven autodeelorganisaties actief. Cambio, Bolides en Stapp hebben een eigen vloot, Caramigo en Tapazz hebben een onlineplatform waar je je eigen wagen voor verhuur kan aanbieden, en bij Cozycar en Dégage kan een groep gebruikers een of meerdere wagens onderling delen. Allemaal bieden zij de komende drie maanden voordelen aan zoals korting op een lidmaatschap, een dagje gratis rijden met een elektrische BMWi3 of hulp bij de verkoop van de eigen wagen.

Wie meer informatie wil over autodelen in Antwerpen, kan bovendien op 15 juni tussen 16 en 20 uur in stadsbibliotheek Permeke terecht voor een infomarkt. Meer informatie over de lage-emissiezone staat dan weer op www.slimnaarantwerpen.be.

bron: Belga