Antwerpen blijft hoofdstad van cocaïne

Nergens in België is er meer cocaïne te vinden dan in Antwerpen. Dit blijkt uit een nieuw rapport van het Europees Waarnemingscentrum voor drugs en drugsverslavingen. 
door
laurens.vantomme
Leestijd 1 min.

In het rapport Perspectief op drugs maten onderzoekers de drugsconcentratie in het rioolwater. Uit hun onderzoek blijkt dat er in Antwerpen nog steeds het meest aantal cocaïne te vinden is. Al jaren staat Antwerpen aan de top. Dit komt door de haven van Antwerpen waar jaarlijks enorm veel cocaïne wordt ingevoerd uit Zuid-Amerika.

Ook op Europees niveau scoort de havenstad hoog. Enkel in Barcelona en Zürich is er meer wit poeder te vinden. Het rapport toont aan dat over heel Europa er meer cocaïne wordt gebruikt dan vijf jaar geleden.

MDMA

Er wordt niet alleen veel gesnoven in Antwerpen, maar ook MDMA is heel makkelijk om aan te geraken. Antwerpen staat op een derde plaats in de lijst van Europese steden waar het meeste MDMA te vinden is. Amsterdam staat op nummer een, gevolgd door Eindhoven.

Out today: Latest data reveal drug-taking habits in close to 60 European cities.

The latest findings from the largest European project in the emerging science of wastewater analysis by the Europe-wide SCORE group are now available on our website: https://t.co/n9YaUGtajZ pic.twitter.com/Rtq39o8Me2

— EU drugs agency (@EMCDDA) 7 maart 2018