Antwerp Port Epic neemt oud parcours Schaal Sels over

Antwerp Port Epic neemt oud parcours Schaal Sels over

Om de internationale groei van de wedstrijd niet in de weg te staan, vindt vanaf dit jaar op het parcours van de voormalige Schaal Sels de Antwerp Port Epic plaats, zo maakten de organisatoren vandaag bekend. Die wedstrijd wordt op zondag 2 september gereden. Een week eerder vindt de Schaal Sels Merksem plaats. De aankomst daarvan ligt zoals de voorgaande jaren op de Bredabaan in Merksem, maar daar houdt de vergelijking op. Om het lokaal karakter te behouden, werd gekozen om voor deze wedstrijd een plaatselijke omloop uit te tekenen van ruim dertien kilometer, die veertien keer afgelegd zal worden. Dit is een vlakke race zonder onverharde wegen en zonder noemenswaardige kasseistroken. Beide koersen hebben het 1.1-statuut.

"Sinds 2015 stond Schaal Sels bekend als de wedstrijd door de Haven en de Polder met onverharde wegen en kasseistroken. Door de toenemende nationale en internationale media-aandacht besloten wij echter een opsplitsing te maken. Op die manier staan een verdere internationale groei en het lokaal karakter in Merksem elkaar niet in de weg", stelt organisator Ben Simons.

"In de Antwerp Port Epic ligt de start en aankomst ter hoogte van het Shengenplein in het centrum van Antwerpen. Het rennersdorp zal worden opgesteld onder het Havenhuis op het Zaha Hadidplein. Deze wedstrijd heeft het concept van de vroegere Schaal Sels overgenomen. Dit wil zeggen dat wij via een aanloop door de Haven van Antwerpen naar de Antwerpse Polders rijden, waar zo'n 30 kilometer aan onverharde wegen en 32 kilometer aan kasseien op de renners wachten. Via opnieuw een korte passage door de Antwerpse Haven, komen de renners uiteindelijk terug aan op het Eilandje in Antwerpen om zo de voorziene 207 kilometer te overbruggen."

Vorig jaar ging de zege in de Schaal Sels naar de Nederlander Taco van der Hoorn.

bron: Belga